S. Nikolis Hotel & Apartments
Ξενοδοχείο Τοποθεσία Διαμονή Παροχές VIDEO ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΟΔΟΥ ΓΑΜΟΙ Φωτογραφίες Online booking Επικοινωνία
Ιπποδαμου 61, 85100, Μεσαιωνική Πόλη, Ρόδος, Ελλάδα
Τηλ: +30-22410-34561- Fax: +30-22410-32034 ΜΗΤΕ : 1143K011A0387200   E-mail: nikoliss@hol.gr
facebook tripadvisor youtube seh
Web design & Seo by Marinet
show/hide

ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΟΔΟΥ

Το νησί της Ρόδου άνοιξε σαν λουλούδι από τα βάθη υδαρής, παιδί της Αφροδίτης, θεάς του έρωτα, και στη συνέχεια έγινε η νύφη του ήλιου. - Πίνδαρος -

Η ιστορία της Ρόδου, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, έχει τις απαρχές της στα σκοτεινά βάθη του μύθου. Οι πρώτες πραγματικές κάτοικοι του νησιού πιστεύεται ότι ήταν οι Κάρες άνθρωποι από τη Μικρά Ασία απέναντι. Ακολουθούμενοι από τους Φοίνικες, αλλά ήταν όταν Μινωική Κρήτη δημιουργήσει τη δική της αποικία εκεί ότι η Ρόδος πήρε την ευκαιρία να κάνει την εμφάνισή της στην ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου.

Όλα τα παραπάνω, μεταξύ 2500-1500 π.Χ.. Το 1400 π.Χ., οι ελληνικές Archaens από τις Μυκήνες, την Τίρυνθα, το Άργος και την Αττική φθάνουν και περίπου 1200 π.Χ., οι Δωριείς να αναπτύξουν τις πόλεις της Λίνδου, Ιαλυσού και Καμείρου 100 - 600 π.Χ.. Οι τρεις μεγάλες πόλεις του νησιού και πάνω από όλα Λίνδος ίδρυσε αποικίες Μαΐου στις ακτές της Μικράς Ασίας, τη Σικελία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Το έτος 408 π.Χ., η νέα πρωτεύουσα ιδρύθηκε, έχει δοθεί το όνομα του Ρόδου. Μέσα από την κλασική αρχαιότητα έως τη Ρωμαϊκή Περίοδο και το Μεσαίωνα το Βυζάντιο, η Ρόδος γνώρισε επιδρομές και οι πόλεμοι επική από τους Πέρσες, Saracans, με πειρατές και σταυροφόρους. Αλλά διατηρείται καθ 'όλη όλα αυτά τα χρόνια ένα σημαντικό πολιτιστικό και εμπορικό κόμβο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Εμπόριο, τις θαλάσσιες δραστηριότητες, τέχνες και τη λογοτεχνία έφθασε αιχμές ότι μόνο λίγες πόλεις είχαν επιτευχθεί πριν. Γλυπτική, ζωγραφική και κεραμική παραγωγή έργων των οποίων η ποιότητα και οι αριθμοί συνεχίζουν να μας καταπλήξει. Ανάμεσά τους το παγκοσμίως διάσημο άγαλμα του Κολοσσού Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Το 1988, η UNESCO ανακήρυξε την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου "Μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου"

Τα έτη 1304-1522, όταν η Ρόδος καταλήφθηκε από τη σειρά των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία από τις πιο ακμάζουσες περιόδους της Ρόδου. Οι ιππότες άφησαν επιβλητικές αποδείξεις του χρόνου τους στο νησί, και έδωσε ένα ιδιαίτερο χρώμα, που η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί σε απόρθητα τείχη της, τις πύλες της, τις εκκλησίες και τα νοσοκομεία, τα πανδοχεία και τα μεγαλοπρεπή παλάτια που αφήνουν τον επισκέπτη της ιστορικής πόλη, ακόμη και στις μέρες μας με μια συναρπαστική εμπειρία.

Ορεινή, ιστορικό κέντρο της Ρόδου, γνωστή ως το νησί των ρόδων, ήταν κάποτε ένα ισχυρό κεφάλαιο, με την πρόσβαση στα πλούσια εμπορικούς δρόμους και τη ναυτιλία της Μεσογείου και της Αιγύπτου. Μεγάλη ναοί χτίστηκαν πάνω στην Ακρόπολη και ένα ευρύ δρόμο χτίστηκε στο πολυσύχναστο λιμάνι.

Σύγχρονη κώδικες δικαίου κινήθηκαν και οι Colossos χτίστηκε ως σύμβολο της Ρόδου δύναμη και πλούτο. Το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ κατέφυγαν στη Ρόδο και για δύο αιώνες μετά, ιππότες από την Ευρώπη εντάχθηκαν στην Παραγγελία. Τα ανακαινισμένα τα τεράστια τείχη πάνω στην αρχαία πόλη και έχτισαν ξενοδοχεία και το Παλάτι του Μεγάλου Masters, που δεσπόζει στην παλιά πόλη σήμερα.

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου - σπίτι στο ξενοδοχείο S. Nikolis '- είναι κατασκευασμένο από ψαμμίτη και μάρμαρο, εκκαθάριση πλακόστρωτα σοκάκια της ταβέρνες πάγκους, και παγκόσμιας ποιότητας εστιατορίων, όλα κυριαρχείται από τα τείχη της αρχαίας πόλης. Η Παλιά Πόλη είναι ασφαλές και καθαρό - ένα πολύ αγαπημένο κόσμημα στην Ελλάδα.
Hotel S. Nikolis 'σας δίνει ένα πουλί-μάτι θέα της άλλοτε κραταιάς, αλλά πάντα γοητευτικό, το νησί της Ρόδου.